Ciao. 

Me nautimme elämästä, hyvästä ruuasta ja matkustelusta.

Tervetuloa mukaan!

Maailman parhaat paahdetut munakoisot

Maailman parhaat paahdetut munakoisot

munakoisot.jpg

 

Me rakastamme helppoja ruokia. Helppous tarkoittaa meille sitä, että ruoka on nopea ja mutkaton nauttia ja sitä, ettei se mene pilalle, vaikkei kaikkea jaksaisi heti syödä kaikkea. Nämä munakoisot ovatkin parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.

Vietimme lähes koko heinäkuun Italiassa, ja saimme käydä noutamassa ison korillisen munakoisoja vuokraisäntämme kasvimaalta. Hikoilimme yhden kokonaisen iltapäivän keittiössä ja valmistimme paahdettuja munakoisoja "varastoon". Seuraavat päivät me laitoimme niitä eväsleipien väliin, salaattiin ja lisukkeeksi.

Kotona Suomessa nämä toimivat erinomaisesti ensiavuksi Italian-kaipuuseen, jota podemme jatkuvasti.

 

 

Reseptiin tarvitset:

Munakoisoa (voit itse päättää määrään)

Laadukasta oliiviöljyä

Suolaa

Tuoretta persiljaa

Chilirouhetta

Valkosipulia

 

persilja.jpg

Tee näin:

1. Pese ja kuivaa munakoisot. Poista kannat.

2. Leikkaa munakoisot pitkittäin noin puoli senttiä paksuisiksi viipaleiksi.

3. Itketä munakoisot. Huuhtele tai pyyhi ylimääräinen suola pois.

4. Paahda jokainen viipale molemminpuolin parilapannulla tai grillissä. Varo, ettet polta munakoisoja, vaan annat parilan muodostaa kauniin kuvion viipaleen pintaan. 

5. Hienonna valkosipulinkynnet (varaa kaksi valkosipulinkynttä yhtä munakoisoa kohden) ja persilja.

6. Kaada pari desiä oliiviöljyä erilliseen astiaan ja sekoita joukkoon persilja, suola, valkosipuli sekä chili. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

7. Asettele paahdetut munakoisoviipaleet yksitellen laakeaan astiaan ja voitele jokainen viipale öljyseoksella. Lisää toinen kerros viipaleita ja voitele taas. Jatka, kunnes olet käyttänyt kaikki paahtamasi munakoisot. Jos kaikki eivät mahdu samaan astiaan, voit jakaa viipaleet useaan erilliseen astiaan.

8. Jos sinulla on vielä öljyseosta jälkellä, kaada se munakoisojen päälle. Joka tapauksessa kaada oliiviöjyä astiaan, kunnes munakoisoviipaleet peittyvät.

9. Peitä astia ja munakoisojen maustua jääkaapissa vähintään yön yli.

10. Munakoisot ovat valmiita nautittavaksi sellaisenaan. Mitä pidempään annat niiden maustua, sitä paremmaksi niiden makumaailma muodostuu. Älä kuitenkaan säilytä niitä muutamaa päivää pidempään.

melanzane.jpg
Täytetyt tomaatit roomalaisittain

Täytetyt tomaatit roomalaisittain