Ciao. 

Me nautimme elämästä, hyvästä ruuasta ja matkustelusta.

Tervetuloa mukaan!

Se oikea carbonara

Se oikea carbonara

Tiedättekö sen tunteen, kun tulee himo? Silloin tekee ihan mitä vain, jotta saisi himonsa tyydytetyksi. Viime viikon perjantaina meille tuli neljännen asteen carbonarahimo. 

Carbonara on siitä vaikea resepti, että kaikki muut, paitsi reseptin tärkein raaka-aine, ovat helposti löydettävissä lähikaupasta. Nimittäin guanciale, josta carbonara oikeaoppisesti valmistetaan, ei kuulu kovinkaan monen liikkeen valikoimiin. Onneksi tiesimme, että Helsingissä on ainakin yksi paikka, josta sitä saa: Casa Italia. Siispä kurvasimme kotimatkalla Bulevardille, ja kiirehdimme carbonaran tekoon.

Moni valmistaa carbonaran pekonista, mutta jos sinun vain on mahdollista löytää guancialea, käytä sitä. Guanciale valmistetaan sian poskesta ja on vieläkin rasvaisempaa kuin pekoni. Juuri tämä ihana rasva tekee reseptistä niin maukkaan. 

Jos haluat valmistaa yhtä hyvää carbonaraa kuin roomalainen, seuraa näitä ohjeita.

 

Carbonara kahdelle

Noin 150g guancialea

Kolme kananmunan keltuaista 

Runsaasti pecorino romano -juustoa

Mustapippuria 

180g Spaghettia tai Rigatoni-pastaa (pronssisuulakkeella vedettyä, esim. Rummo) 

 

Tee näin: 

1. Erottele kananmunista keltuaiset ja punnitse ne. 

2. Raasta keltuaisten painon verran pecorinoa raastimen hienoimmalla terällä. 

3. Sekoita pecorino ja kanamunankeltuaiset hyvin sileäksi seokseksi. 

4. Leikkaa guancialesta* ohuita, noin sentin levyisiä siivuja. 

5. Kypsennä guancialea miedolla lämmöllä paistinpannussa, kunnes se "vapauttaa" rasvansa ja muuttuu rapeaksi. Älä missään nimessä lisää öljyä!

6. Siirrä rapea guaciale talouspaperin päälle ja jätä rasva paistinpannuun odottamaan seuraavaa vaihetta. 

7. Kuumenna noin kolme litraa vettä kiehuvaksi, lisää varovainen ripaus suolaa. 

8. Laita pasta kiehuvaan veteen. Katso, kuinka monta minuuttia on pastan keitinaika ostamassasi paketissa ja laske siitä 70%. Jos paketissa esimerkiksi lukee, että pastan keitinaika on 10 minuuttia, keitä sitä vain seitsemän minuuttia. Muista sekoitella pastaa muutaman kerran kypsentämisen aikana. 

9. Kun aika on kulunut, siirrä pastakattila sivuun, ota pastat välittömästi vedestä siiviläkauhan tai spaghettikauhan avulla ja siirrä ne pannulle, jossa on guancialen rasva. 

10. Kuumenna kovalla lämmöllä ja lisää heti kauhallinen pastan keitinvettä. Sekoittele ja anna pastan kypsyä tällä tavalla vielä hetki lisäten lisää pastan keitinvettä pikku hiljaa, kunnes olet saavuttanut paketissa mainitun keitinajan. Tässä vaiheessa lisää myös runsaasti vastarouhittua mustapippuria. 

11. Kun pasta on saavuttanut kypsyysasteensa, ota pannu heti pois liedeltä. Kaada sitten kananmuna-pecorinoseos pastan joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Jos pasta vaikuttaa tässä vaiheessa liian kuivalta, lisää vielä tilkka keitinvettä ja jatka sekoittamista. Jos pasta puolestaan vaikuttaa liian vetiseltä, lisää hieman pecorinoa. Lopputuloksen pitäisi olla ihanan kermainen. 

12. Jaa pasta kahdelle lautaselle, lisää raastettua pecorinoa ja mustapippuria. Lisää vielä lopuksi rapea guanciale. 

13. Syö HETI. Tämä pasta ei odota!

 

*Ostaessasi guancialea, pyydä jo kaupassa siivuttamaan se pekonin kaltaisiksi ohuiksi viipaleiksi. Näin sinun on helppo leikata siitä tarpeeksi ohuita siivuja kotona. 

 

 

 

 

 

Lucan täydelliset lihapullat

Lucan täydelliset lihapullat

Täytetyt tomaatit roomalaisittain

Täytetyt tomaatit roomalaisittain