Ciao. 

Me nautimme elämästä, hyvästä ruuasta ja matkustelusta.

Tervetuloa mukaan!

Mainio salaatti, joka syntyi vahingossa

Mainio salaatti, joka syntyi vahingossa

Pari päivää sitten minun teki mieli salaattia. Yleensä teen lounaaksi "perussalaatin", johon laitan tomaattia, kurkkua, vihreää salaattia ja mozzarellaa. Tällainen salaatti ei kuitenkaan pidä nälkää kovin hyvin, joten päätin kokeilla jotain erilaista. Jääkaapissa oli edellispäivältä ylijäänyttä couscousia ja ikkunalaudalla tuoreita yrttejä, aurinko paistoi ja vauva nukkui. Oli siis hyvä hetki heittäytyä. 

Silppusin tuoretta minttua, korianteria ja basilikaa. Puristin sitruunasta mehun. Sekoitin ne couscousiin. Lisäsin suolaa, pippuria ja lorauksen oliiviöljyä. Olisi tehnyt mieli syödä couscous sellaisenaan, mutta sitä oli liian vähän. Siispä otin ison kulhon, kaadoin couscousit pohjalle, lisäsin tuoreita pinaatinlehtiä ja friseesalaattia, raastoin joukkoon kesäkurpitsaa ja saksin sekaan vielä kourallisen luumukirsikkatomaatteja. Otin haarukan ja lusikan –ja pistin kaiken sekaisin. 

Sekoittelin sitruunaisen vinaigretten oliiviöljystä, sitruunamehusta, suolasta, pippurista ja sinapista. Kaadoin senkin kulhoon ja sekoittelin lisää. 

Laitoin veden kiehumaan ja napsautin uunin päälle. Uuniin sujautin kanafileitä, jotka voitelin korianterilla, valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla maustetulla oliiviöljyllä. Veteen laskin pari kananmunaa. Odotin kahdeksan minuuttia, ja munat olivat juuri sellaisia, mistä pidän. Kanafileet kypsyivät parissakymennessä minuutissa. 

Kokosin lautaselle salaattia, lisäsin reunalle kanaa ja munaa. Kanan ja munan olisi voinut jättää pois, mutta ei niistä haittaakaan ollut. Salaatti oli niin hyvää, että tein sitä myös seuraavana päivänä. Ja aion tehdä vielä uudestaankin. Tästä tulee erinomainen piknik-ateria. 

 

Ruokaisa couscous salaatti syntyi siis näistä aineksista: 

Couscousia

Vihreää salaattia

Tuoretta pinaattia

Kirsikkatomaatteja

Kesäkurpitsaa

Tuoretta korianteria, basilikaa ja minttua

Sitruuna(mehua) 

Oliiviöljyä 

(Kanaa)

(Kananmunia)

 

 

 

 

 

 

Paluu peruspeston äärelle

Paluu peruspeston äärelle

Yksinkertaisesti paras tomaattikastike

Yksinkertaisesti paras tomaattikastike