Ciao. 

Me nautimme elämästä, hyvästä ruuasta ja matkustelusta.

Tervetuloa mukaan!

Pasta al burro e parmigiano

Pasta al burro e parmigiano

Yksinkertaiset reseptit ovat yleensä myös kaikista vaikeimpia. Kun raaka-aineilla ei voi kikkailla, mikään maku ei voi peittää toista alleen, vaan on löydettävä täydellinen makujen harmonia. Lucan bravuureja keittiössä ovat jo pitkään olleet carbonara ja cacio e pepe. Molemmissa resepteissä on samankaltainen epäonnistumisen riski. Jos carbonaran tekee väärin, siitä tulee munakokkelia. Jos taas cacio e pepen tekee väärin, jää juusto venyväksi. Luca on kuitenkin oppinut toteuttamaan molemmat reseptit täydellisesti. Ne ovat kermaisia, mutta eivät sisällä tippaakaan kermaa.

Viime viikolla Luca päätti tehdä pojallemme annoksen pastaa parmesaanin ja voin kera. Tämä on klassinen italialainen resepti, jota valmistetaan, kun kaapissa ei ole mitään. Jotkut valmistavat burro e parmigianon sulattamalla voin keitetyn pastan joukkoon ja ripottelemalla päälle parmesaania, jolloin annos jää melko mitäänsanomattomaksi. Lucan tyylillä tästäkin pastasta tulee kuitenkin ihanan kermaista, vaikka se sisältääkin vain voita, vettä ja parmesaania.

 

Ainekset (yhdelle):

30g voita

100g parmesaania

1dl kuumaa pastan keitinvettä

80g pastaa

 

Tee näin:

1. Raasta parmesaani valmiiksi raastinraudan hienoimmalla terällä

2. Laita pasta kiehuvaan hyvin suolattuun veteen.

3. Sillä aikaa kun pasta kypsyy, mittaa parmesaani sekä voi kulhoon ja lisää joukkoon yksi desi kuumaa pastan keitinvettä. Sekoita ainekset aluksi haarukalla, ota sitten avuksi sauvasekoitin ja surauta seos sillä sileäksi.

4. Siivilöi pasta, kun se on vielä erittäin al dente, mutta säästä vielä toinenkin tilkka keitinvettä. Laita pasta takaisin kattilaan ja sekoita voi-parmesaaniseos sen joukkoon.

5. Jatka pastan kypsennystä koko ajan sekoittaen ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Aluksi kastike vaikuttaa hyvin nestemäiseltä, mutta pasta imaisee sen nopeasti sisäänsä.

6. Tarjoile välittömästi. Lisää vielä annoksen päälle ripaus parmesaania.

 

Tämä resepti pelastaa esimerkiksi silloin, kun on juuri palannut pitkältä matkalta, eikä ole ehtinyt käydä kaupassa. Muista siis pitää jääkapissa aina voita ja parmesaania.

 

 

 

 

 

 

 

Kuukausi Sardiniassa

Kuukausi Sardiniassa

Paluu peruspeston äärelle

Paluu peruspeston äärelle