Ciao. 

Me nautimme elämästä, hyvästä ruuasta ja matkustelusta.

Tervetuloa mukaan!

Arrivederci Helsinki

Arrivederci Helsinki

On hieman ironista, että tämän blogin nimi on Slow Helsinki, koska pian en kirjoita tätä enää Helsingistä käsin. Meidän perhe muuttaa nimittäin Italiaan! 

Italiaan muutto päättää kymmenen vuoden ajanjakson, jonka aikana olemme saaneet kaksi ihanaa lasta, avanneet yksitoista ravintolaa, opiskelleet, muuttaneet yhdeksän kertaa, lomailleet ihan liian vähän ja tehneet tosi paljon töitä. Nyt on siis hyvä hetki pysähtyä hetkeksi.

Lucalle muutto on paluu kotiin. Menemme nimittäin asumaan ihan hänen perheensä lähelle. Perheen, jota olemme nähneet viimeiset vuodet vain kaksi kertaa vuodessa. Pian voimme kutsua toisiamme sunnuntailounaalle tai käydä yhdessä kahvilassa aamupalalla. Voimme viedä lapset isovanhemmille kauppareissun ajaksi tai leipoa kakun ja ilmestyä sen kanssa Lucan siskon luokse kahvittelemaan.

Tätä kaikkea emme ole voineet Helsingissä tehdä. Täällä meillä ei ole ketään. Minun perheeni asuu Keski-Suomessa ja Australiassa. Halu nähdä maailmaa on tehnyt meistä avarakatseisia ja kansainvälisiä, mutta toisillemme etäisiä. Onneksi vain fyysisesti.

Olen aikaisemminkin asunut Italiassa, joten tiedän, mikä meitä odottaa. En aio siis keskittyä siihen, miksi kaikki on Italiassa niin vaikeaa. Tunnen jo byrokratiaviidakon, kuoppaiset kadut ja maailman hankalimman jätteiden lajittelusysteemin. Haluan sen sijaan nauttia jokaisesta auringonsäteestä, spontaanista juttuhetkestä uuden tutun kanssa, viinistä ruokakaupassa ja kampaajasta, joka fiksaa kampaukseni parilla kympillä.

Helsinki on yksi lempikaupungeistani ja täällä kaikki toimii. Välillä elämä täällä tuntuu kuitenkin keinotekoiselta. Mikään ei maistu siltä, miltä pitäisi. On paljon erilaisia makuja, jotka on sekoitettu keskenään, mutta on vaikea erottaa yksittäisiä raaka-aineita.

Tällä hetkellä ajattelen näin. Saattaa olla, että vuoden päästä olen eri mieltä. Pysy mukana menossa, niin tiedät.

 

 

 

 

 

Kantarelli-sahramirisotto

Kantarelli-sahramirisotto

Mistä tunnistaa hyvin tehdyn pizzan?

Mistä tunnistaa hyvin tehdyn pizzan?