Ciao. 

Me nautimme elämästä, hyvästä ruuasta ja matkustelusta.

Tervetuloa mukaan!

Kotona

Kotona

Saavuimme Italiaan noin kolme viikkoa sitten, ja vasta nyt alan tajuta, että tällä kertaa emme ole lomalla. Nyt me ASUMME täällä. Arki ei ole tuntunut arjelta yhtään, koska olen vielä toistaiseksi katsellut kaikkea ”ulkopuolisin silmin”.

Lähikaupassa hämmästelen edelleen upeaa hedelmä- ja vihannesvalikoimaa, viinivalikoimasta puhumattakaan. Rakastan sitä, että meidän 86-vuotiaalla naapurinsedällä on kasvimaa, josta poikamme saa silloin tällöin käydä poimimassa kesäkurpitsoja ja tomaatteja. Yritän myös muistaa, että on ihan normaalia juoda leikkipuistossa jääkylmää Peronia ja pistää samalla tupakaksi…

Suunnitelmissamme on rikastua tämän vuoden aikana henkisesti. Aiomme kierrellä pohjoisessa ja etelässä, tutustua paikallisten herkkujen valmistajiin ja heidän tarinoihinsa. Italia on siitä ihana maa, että jokaisessa kaupungissa on oma ruokakulttuurinsa ja oma ylpeyden aiheensa. Suomessa en ole koskaan tutustunut yhteenkään ihmiseen, joka esimerkiksi tekisi työkseen juustoa, täällä olen tutustunut jo moneen <3

Nyt, kun kotona toimii vihdoin netti, pääsen kertomaan teille kaikesta tästä! Jee!

 

kotikulmat
kotikylä
Pizzahuumaa Napolissa

Pizzahuumaa Napolissa

Kantarelli-sahramirisotto

Kantarelli-sahramirisotto