Ciao. 

Me nautimme elämästä, hyvästä ruuasta ja matkustelusta.

Tervetuloa mukaan!

Kuuden kuukauden tauko

Kuuden kuukauden tauko

Aikomukseni oli kirjoittaa tätä blogia säännöllisesti Italiaan-muuton jälkeen. Sitten kompastuin arkeen ja unohdin koko blogin. Se teki itse asiassa tosi hyvää, koska nyt minulla on paljon kirkkaammat ajatukset siitä, mistä haluan kertoa.

Ensimmäiset Italian kuukaudet me vain matkustelimme. Ehdimme käydä Cilentossa, Toscanassa, Campaniassa ja Milanossa. Sitten pojallamme alkoi koulu ja pysähdyimme pyörittämään arkea (se on täällä Italiassa huomattavasti työläämpää kuin Suomessa!). Joulukuussa kävimme tallustelemassa Keski-Suomen lumisissa maisemissa ja tämän viikon olen viettänyt Lucan kanssa Pugliassa.

Asumme tällä hetkellä Rooman ulkopuolella pienessä maalaiskylässä, jossa ei ole juuri mitään. Sosiaaliset kontaktini ovat siis jääneet melko vähäisiksi. En ole muutenkaan koskaan ollut kauhean kiinnostunut suuriin ihmisjoukkuihin hakeutumisesta, joten pieni erakoituminen sopii minulle. Olenkin keskittynyt nauttimaan pienistä arkisista asioista: hedelmäkaupoista ja siitä, että voin kuivata pyykit parvekkeella tammikuussa. Olen kuunnellut monta äänikirjaa ja ajatellut paljon. On hyvä ottaa välillä etäisyyttä asioihin.

Olen aina rakastanut Italiaa ja rakastan edelleen. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu hyvältä, että täällä elomme on väliaikaista. Tiedän, että Suomessa tulen aina kaipaamaan tätä maata, niin kuin täällä ollessani kaipaan Suomea. Olisi ihanaa, jos aikansa voisi jakaa 50/50 näiden kahden maan välillä. Valitettavasti se ei kuitenkaan ole tässä elämäntilanteessa mahdollista.

Nyt, kun taukoni on ohi, alan taas julkaista viikottain reseptejä. Ajattelin, että voisin kuitenkin samalla myös kertoa tästä meidän Italian-arjesta, niin kauan kuin sitä vielä kestää. Täällä nimittäin tapahtuu mielenkiintoisia asioita…

Tässä joitakin asioita, jotka ovat huvittaneet minua viime aikoina:

  1. Lastenlääkäri määräsi puolivuotiaalle parmesaania, koska äidinmaidosta ei saa tarpeeksi kalsiumia.

  2. Posti jättää postipaketit naapurille, jos ei satu olemaan itse kotona ja vaikka ei tuntisi koko naapuria.

  3. Lasten pitää pyytää koulussa vessapaperi opettajalta, kun haluavat käydä vessassa. Vessapaperin maksamme me vanhemmat.

  4. Luca on suomalaistunut, eikä enää osaa suhtautua asioihin samalla järjettömyydellä kuin hänen ystävänsä.

  5. Oma lääkärimme, joka on myös appiukkoni, määrää melkein jokaiseen vaivaan lääkkeeksi Coca-Colaa.

Ihana, järjetön Italiani <3

Panificio il Toscano, Apulian aarre

Panificio il Toscano, Apulian aarre

Pizzahuumaa Napolissa

Pizzahuumaa Napolissa