Ciao. 

Me nautimme elämästä, hyvästä ruuasta ja matkustelusta.

Tervetuloa mukaan!

Loma Toscanassa

Loma Toscanassa

Kun viime kesänä saavuimme Italiaan, oli heinäkuu. Aluksi ajattelimme, että viettäisimme koko kesän täällä kotikylän auringossa muuttolaatikoita purkaen, mutta jo parin viikon täällä oleskelun jälkeen olimme loman tarpeessa. Koti oli ihan hujan hajan, Ikeasta tilaamamme huonekalut odottivat kasaamista, oli 40-asteen helle. Oli pakko päästä pois.

Niinpä minä ainakin viikon ajan tutkin erilaisia majoitusvaihtoehtoja eri puolilta Italiaa. Loman suunnitteleminen vasta heinäkuussa ei ole Italiassa järkevää, koska hinnat pomppaavat elokuussa pilviin. Ensin etsin vuokrataloa meille tutusta Sardiniasta, mutta niin lautta- kuin vuokrakotienkin hinnat olivat niin korkeita, että hylkäsin sen vaihtoehdon. Sitten haimme asuntoa vuokralle täältä Laziosta, meren ääreltä, mutta kaikki tarjolla olevat asunnot vaikuttivat homepesiltä. Luca ehti jo alustavasti varata meille vesipuistoloman Riminiltä, kun löysin Booking.comin kautta juuri meille sopivan näköisen lomapaikan: Pieni talo toscanalaisella viinitilalla, jonka pihalla oli uima-allas. Luca sai onneksi peruttua vesipuistoloman (se ei olisi ollut loma) ja suuntasimme kohti Toscanaa.

Kohteemme löytyi pienestä idyllisestä kylästä nimeltä Mercatale Val di Pesa, joka sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Firenzestä. Hetken viinipeltojen keskellä ajeltuamme onnistuimme löytämään tien, joka johdatti meidät talolle. Avaimen meille antoi tympeä keski-ikäinen nainen, joka kuitenkin vaikutti vähemmän tympeältä heti, kun oli kaatoi meille lasilliset oman viinitilansa chiantia. Viinit kiinnostivat meitä, mutta tätä naista eivät niinkään. Ymmärsimme pian, että hän oli vain sattunut syntymään viinitilalle, eivätkä viinit olleet hänen intohimonsa.

Nainen johdatti meidät talolle, joka oli sisustettu maalaisromanttiseen tyyliin (pitsiä, kukkien kuvia kaappien nupeissa ja kukallisia koristetyynyjä). Pihapiirissä oli neljä muutakin samanlaista taloa, mutta muut vieraat olivat hyvin hiljaisia ja vesi liplatteli tyhjässä uima-altaassa. Tiesin, että tämä oli juuri se, mitä tarvitsimme. Vettä, rauhaa ja kauneutta.

Vietimme Tenuta il Palagiossa kokonaisen viikon. Yhtenä päivänä kävimme Firenzessä, mutta useina päivinä ajoimme läheiseen pikkukaupunkiin nimeltä San Casciano in Val di Pesa. Se oli viehättävä kaupunki, jossa saattoi kävellä puhdasta kävelykatua ja nautiskella samalla gelatoa. Oli hämmentävää, kuinka siistiä ja rauhallista siellä oli omaan kotikyläämme verrattuna. Katujen asfaltti oli vastikään uusittu, katuja reunustivat leveät kävelytiet, ihmiset parkkeerasivat autonsa tarkasti ruutuun… Meidän kotikylässämme (ja Roomassa) tällaisia elämän pieniä iloja kaipaa päivittäin!

Vaikka emme lomamme aikana tehneetkään juuri mitään sen kummempaa kuin muutenkaan, olimme erittäin tyytyväisiä valintaamme. Lasten ollessa nukkumassa, me Lucan kanssa sytytimme hyttyskarkotekynttilät ja istahdimme talon terassille kuuntelemaan heinäsirkkoja ja maistelemaan juustoja. Netti ei toiminut, joten keskityimme muuhun. Se oli ihan hyvä.

Jos kaipaat siistiä, rauhallista ja kohtuuhintaista majoitusta Toscanasta. Voin lämpimästi suositella Tenuta del Palagioa. Myös heidän tuottamansa viinit ovat kelvollisia.

Kolme lomavinkkiä Toscanaan:

  1. Pakkaa mukaan hyttyskarkotetta.

  2. Syö ainakin kerran bistecca alla fiorentina.

  3. Maista paikallista chiantia, se on luultavasti parempaa kuin se, mitä saa Alkosta

labici.jpg
maisema.jpg
SanCasciano.JPG

Epäsuomalainen

Epäsuomalainen

Pehmeän mustekalan salaisuus

Pehmeän mustekalan salaisuus