Ciao. 

Me nautimme elämästä, hyvästä ruuasta ja matkustelusta.

Tervetuloa mukaan!

Mitä sitä ei tekisi rusketuksensa eteen?

Mitä sitä ei tekisi rusketuksensa eteen?

Olemme viettäneet tänäkin kesänä kolme viikkoa Sardiniassa, koska halusimme ehdottomasti tankata kunnolla aurinkoa (ja tuoreita simpukoita) ennen Suomeen paluuta. 

Minun aikani rannalla kuluu lähinnä hiekkakakkuja tehdessä aurinkovarjon alla, mutta joskus minulla on myös aikaa katsella ympärilleni ja tarkkailla muita ihmisiä.

On huvittavaa, kuinka tosissaan jotkut ottavat auringonoton. Tänään huomasin, että vieressämme makasi pariskunta liikkumatta solariumista tutut ”silmälasit” päässä. Siis sellaiset, joissa ei ole sankoja ja jotka peittävät pelkät silmämunat. Siinä he makasivat liikkumatta kuin kaksi patsasta. En ole varma, oliko heillä jokin sekuntikello mukana, mutta kun käänsin katseeni, he olivat kääntyneet ympäri. Huomasin, että heidän uima-asujensa alaosat oli valittu samalla logiikalla kuin ”silmäsuojatkin”. 

On myös sellaisia auringonottajia, jotka hakeutuvat mahdollisimman mukavaan paikkaan veden ääreen (koska vedessä ruskettuu tasaisimmin). Siinä he siis makaavat vedenrajassa kuin kuolleet lahnat samalla, kun perheet pomppivat lelusäkkeineen ja uimarenkaineen heidän ylitseen. Kerran tyttäreni kävi kaatamassa ämpärillisen hiekkaa tällaisen auringonpalvojan niskaan. Hän ei ollut moksiskaan, mutta siirtyi tapahtuneen jälkeen pari metriä kauemmas. Hän liikkui vesirajaa pitkin sivuttain kuin rapu. Aika ammattimaista.

Sitten on heitä, jotka ovat valelleet itsensä kauttaaltaan ruskettavilla öljyillä. Sellaisilla, jotka haisevat kilometrien päähän. Heidän hiuksensa näyttää siltä kuin niitä ei olisi pesty viikkoon ja heidän vartalonsa hohtavat auringossa niin, että heitä pitäisi katsella aurinkolasit päässä. Kun he hyppäävät mereen, näyttää siltä, että rannan edustalla olevasta huvijahdista on kaadettu friteerausöljyt mereen.

Välillä minä kadehdin näitä ihmisiä. Minustakin olisi ihanaa voida vain maata paikoillaan rannalla ja antaa ajatuksieni kiitää siniselle Sardinian taivaalle. Mutta sitten katson lapsieni rusketusta ja huomaan, että he ovat saaneet poskilleen ihanan luonnollisen hehkun, leikkimällä. Paljon kauniimman kuin yhdelläkään totisella auringonpalvojalla on.

Yleensä parhaat asiat syntyvätkin juuri silloin, kun niihin suhtautuu kuin leikkiin.Kookosta homoille (ja muuta kookospojan suusta kuultua...)

Kookosta homoille (ja muuta kookospojan suusta kuultua...)

Maailman paras ravintola on meidän kotona

Maailman paras ravintola on meidän kotona